Като човек, ангажиран пряко и косвено с развитието на Община Свищов се стремя да имам обективно мнение по важните въпроси, свързани с нашата община. Безспорно бюджетът на една община е едно от може би двете най-ключови събития в годината, като от неговото приемане и заложените в него мерки и политики зависи визията на ръководството на общината за следващата година. Предстои обаче поредния куриоз в нашата скромна община – обществено обсъждане на бюджет за 2022 г., който всъщност никой не е виждал, изключвайки може би Кмет, Зам. Кметове и финансов отдел, и никой не знае какво съдържа. За съжаление изглежда, че отново ще се окажа „лош“ пророк с предходното си изказване на изминалата сесия, в което за пореден път изразих позицията си, че е недопустимо ключови точки да се внасят преди или по време на заседанието, без да са минавали през комисии, като тогава се пошегувах (или поне така си мислех), че скоро ще вземе и бюджета по този начин да минава – мразя израза „Аз казах ли ви“. И така – какви могат да бъдат очакванията и надеждите ми към бюджет, който не съм виждал:
1. Надявам се да го видим преди сесията.
2. Надявам се Кмета на община Свищов да не пропусне общественото обсъждане, както за съжаление се наложи миналата година, тъй като пак повтарям, това е най-ключовото събитие в една община за цялата година.
3. Надяваме се да има време за реално обсъждане в комисии и готовност за промени, за да отрази този бюджет вижданията на всички членове на общинския съвет, защото по този начин ще отрази виждането и на гражданите, които са представени във властта именно чрез общинския съвет, а не както до сега сме виждали не един път през предходни години – бюджет без нито една промяна, който смятам че отразява само и единствено виждането на общинска администрация.
Ивелин ПЕТРОВ

Бел. на ред. Още на 28 февруари Актуално Свищов писа, че за поредна година ще се обсъжда нещо, което го няма! Вчера гражданин остро разкритикува т. нар. готвено публично обсъждане. Явно на събитието ще обсъждаме колко добре се развива общината и колко добре предстои да се развива…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.