Застудяването, което започна, ще продължи и през следващите дни и към средата на седмицата някои утрини ще има места с температури до около минус 3, минус 4 градуса, пише Дир.бг. Утре, обаче, все още няма да бъде чак толкова студено.
Днес ще бъде ветровито, със значителна облачност. С умерен, в източните райони – временно силен северен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите след обяд ще са от около 8-9 в североизточните райони до все още 19-20 в крайните южни и югозападни.
От северозапад на югоизток ще превали дъжд, като по-значителни валежи ще има на места северно от планините и в Източна България, а на югозапад ще остане почти без валежи.
През нощта облачността в повечето райони ще намалява до незначителна, а повече облаци ще има над югозападната част на страната.
В Източна България ще духа до умерен северен вятър, а на запад — слаб до умерен от източна посока. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 6 градуса.
Сутрин на места в низините ще се образува ниска облачност.
През деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност над Западна България. Максималните температури в повечето места ще бъдат от 7 до 12 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен източен вятър.
В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 а дневните ще останат без промяна, от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде незначителна, но в низините ще има места с мъгли и ниски облаци.
Без съществена промяна ще остане времето до неделя. Температурите в по-високите части на низините ще се повишат с 2-3 градуса, но в ниските в дните с по-продължителни мъгли ще останат малко по-ниски.
Ново чувствително застудяване ще започне в началото на следващата седмица.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.