По рафтовете на библиотеката в Народно читалище „Пробуда“ в Беляново вече са разположени 111 нови книги, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Най-малкото читалище в община Ценово за трета поредна година успя да спечели проект по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четете и информираност“. Новото попълнение е предимно от художествена литература на български и чуждестранни автори както и книги за деца. От читалището заявиха и специализирана литература, свързана със селското стопанство, медицина и история, както и поредица от енциклопедични издания. През последните две години на особена популярност се радват книгите, посветени на готварските умения и способности. Своеобразен хит сред читателите са и романите, по които са създадени и филмови поредици. Новата литература е на стойност от близо 1250 лева като новополучените книги са обработени и могат да се заемат. Библиотечният фонд на читалището вече достигна близо 3500 заглавия.
„И в условията на пандемична обстановка продължаваме да доставяме книги по домовете на нашите читатели. Предварително се уговаряме по телефона за предпочитаното заглавие и нося книгата на адрес. Задължително се спазват предписаните противоепидемични мерки“, сподели библиотекарката Даниела Геонкова-Игнатова. Според нея през сезона на късната есен и зимните месеци интересът към четенето на книги се увеличавал няколко пъти.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.