Набият те, след като са ти сложили белезници, брутално те наритат в патрулката… Пребият те вързан за тръбата в „стаята за бой“… (В Свищов е вдясно, точно зад постовия). Пуснат те след няколко часа тормоз – физически и психически смазан…
Първо търсиш медицинска помощ. Второ – вадиш медицинско от съдебна медицина. Трето – подаваш жалба, като поименно посочваш бияча. (Името му го знаеш, т.к. същия, учтиво казано „отпадък“, е подписал заповедта за задържане). И… това е най – голямата ти грешка! Защото основен принцип при разследване на полицейско насилие е „Гарван – гарвану око не вади”. А след като „разследването“ по твоя случай приключи с „няма данни за извършено престъпление“, „пазителят на реда“, по – право – системен бияч в униформа няма да се посвени, освен фактически, да те унижи и „набие юридически“, като ти заведе наказателно дело от частен характер за набеждаване в престъпление първо и второ, като поиска да бъдеш осъден – да му платиш няколко хилядарки, за многото „безсънни нощи, в които е треперел от страх – как ще бъде осъден за полицейско насилие“.
Затова: Не съчиняваш и не подаваш жалби сам със знанията ти от 9 клас по етика и право; Не молиш комшийката счетоводителка или комшията – пенсиониран пагон да ти напише жалба. Не чакаш три седмици!! Защото резултатът ще е „битият – бит е банална фраза“. Ближеш рани два часа и търсиш незабавно специализирана правна помощ.
Ясен КРЪСТЕВ,
Варненска адвокатска колегия, правен консултант на Актуално Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.