Джип осъмна обагрен в цветовете на украинското знаме, пише Бургас24.бг. Снимки на посегателството над автомобила породиха възмущение в социалните мрежи.Оказва се, че „Шевролетът“ е на руски гражданин. Това е Константин Утешев – военен инженер, който от 2016 година живее в България. Още при избухването на военния конфликт в Украйна той отворя дома си в Поморие и кани украински семейства. Това се случва далеч преди да има каквато и да е държавна политика в тази посока, тогава няма обещания за помощи, нито някаква компенсация. Константин го направи от загриженост.
„Съдбата на тези хора не ми е безразлична, заради това им предложих да ги приема“,  каза тогава той. Константин сподели, че е приел едно украинско семейство, което е останало в жилището му до 1 април. Тази сутрин обаче той намира автомобила си оплескан със синя и жълта боя.
„Трябваше да ходя спешно във Варна, но предвид обстоятелствата промених плановете си. Обадих се на полицията. Те дойдоха и съставиха протокол. Интересно кой е направил тази глупост. Не изключвам да е провокация и честно казано не смятам, че е дело на украинец. Не мога да отправя обвинения. Това го разбират полицията и специалистите. Нека те да си свършат работата“, каза Константин пред Флагман.бг.
Той вече е закарал колата си на сервиз, за да я почистят. Подробности ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.