Двама молдовски граждани са задържани за 72 часа за въоръжен грабеж на украинско семейство. Предстои следобед да им бъде поискана мярка „задържане под стража“, предаде БНР.
Открадната е голяма сума пари в различни валути, както и бижута. Всичко на обща стойност 197 хиляди лева.
Обирът е станал в апарт хотел в Св. Влас, където е отседнало семейство на 27 април, преди обяд. Двамата почукали на вратата на апартамента и на руски език се представили, че са от поддръжката.
„Благодарение работата на няколко дирекции двамата са задържани – единият в кола под наем в област Велико Търново, а другият в хотел в комплекс „Св.св. Константин и Елена“. Влезли са в страната на 2 април и предстои да се изяснява къде са пребивали, както и какво е съдебното им минало, но по всичко личи, че са наблюдавали семейството и са знаели, че носят голяма сума валута“, посочи директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.
Вероятно още днес следобед ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане, уточни прокурор Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура -Бургас. Той благодари за добрата съвместна работа с бургаската полиция.
До вчера са издадени 21 хиляди регистрационни карти за временна закрила на украински граждани. „Като се има предвид, че в една карта са семейства с деца, то реално цифрата е много по-голяма“, допълни комисар Калоянов. С наближаваното на туристическия сезон посегателствата над украинци ще се увеличават. Увеличено е полицейското присъствие в местата, където има украински бежанци.
В последните дни няма други сигнали с потърпевши или извършители да са украински граждани.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.