75-годишният Николай Константинов /Зонито/ е безспорно живата история на Академик и на спорта в Свищов. Преди около година излезе от печат книгата му „От първия футболен мач в България до групата на майсторите” /История на футбола в Свищов/.
Споделя пред Актуално Свищов, че книгата му, която е дълго време подготвяна е предизвикала неочакван и за него интерес. Отдавна тиражът й е изчерпан и екземпляри от нея отдавна се намират из цялата страна.
Замисля се и за второ издание на книгата, в която да включи допълнително информация, както и снимки. Не е сигурен, че това ще стане предимно заради здравословен проблем – в края на написването на книгата получава здравословен проблем с едното си око, което е причина книгата да има нужда от допълнение. С усмивка споделя, че времето ще покаже дали ще реализира второ издание на историята на Академик.
За Актуално Свищов, въпреки здравословното си състояние и лични проблеми, Николай Константинов бе любезен да подготви материал. В него той представя накратко футболистите, които са били лидери на Академик през седемте десетилетия от неговото съществуване. „Това са тези футболисти, които не задължително са били капитани на отбора. Но със своето присъствие на терена, с играта си, а и с авторитета си са помагали на Академик”, споделя доайенът на спортната история на Свищов.
Очаквайте на страниците на Актуално Свищов „Лидерите на Академик през 50-те, 60-те, 70-те, 80-те, 90-те години и след 2000 година”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.