Поради техническа грешка в материала „Съветниците първенци по спестявания” е пропуснато името на съветник Валери Николов и поради тази причина декларираното от него се възприема, като част от декларацията на Андрей Горчев.

Актуално Свищов се извинява на съветник Горчев, ако се е почувствал засегнат от първоначално поднесената информация.
Текстът в цитирания материал е:
Андрей Горчев, декларира покупката на къща с двор 1980 квадрата в село Козловец. Придобивката е от 2020 година, а декларираната цена е 6450 лева от заплата. Декларира и покупката на две возила – лек автомобил Ауди 80 за 1500 лева и товарен Фолсваген за 350 лева – парите и за двете са от заплати, става ясно от декларацията. Горчев обявява и потребителски кредит в размер на 19 хиляди лева. От заплати съветникът си е купил и сто дяла от „Солар енерджи север” ЕООД. 7698 лева е спестил той от трудови правоотношения и 7716 от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, пише още в декларацията му.
Валери Николов декларира покупката на лек автомобил Фолсваген поло за три хиляди, а парите са от трудово правоотношение. От трудови доходи съветникът декларира налични пари в размер на 4517 лева. Отделно от заплати е успял да открие и три влога – 44 964 лева, 21 253 евро и 1200 щатски долара. От заплати е успял да спести и 11 429 лева, се вижда от декларацията му пред Комисията „Цацаров”. 4399 е спастрил от друга стопанска дейност.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.