31 пациенти с К-19 са на стационарно лечение днес в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ЕООД, съобщи пред Актуално Свищов Илиян Венков, управител на здравното заведение. Днес са изписани седем души, а други са преместени за лечение в град Русе.
Седем медици осигуряват 24-часовата работа във Вътрешно отделение. На помощ в болницата са и 6 студенти по медицина – четирима от предходните вълни и двама нови, уточни Илиян Венков.
В момента отделението, което лекува болните от К-19 е в трето ниво и са осигурени 40 места за стационарно лечение. 87 са леглата в болницата. Разкрити са 2 сектора за лечение на пациенти с Ковид-19 на 7-ия етаж. При преминаване в следващото ниво МБАЛ-Свищов трябва да осигури 57 легла за пациенти с К-19.
„Това ще стане, имаме необходимите материална база, лекарски персонал и медикаменти. Изпитваме обаче недостиг от медицински сестри”, уточни управителят. По думите му се работи за решаване и на този проблем – водят се разговори за започване на работа на медицински сестри от Велико Търново.
По-късно на страниците на Актуално Свищов очаквайте впечатленията на лекарите, които се борят с болестта всекидневно – д-р Даря Първанова, началник на Вътрешно отделение; д-р Нели Иванова и д-р Дарко Стояновски.

На снимката: д-р Дарко Стояновски, Илиян Венков, д-р Даря Първанова и д-р Нели Иванова.