Жителите и гостите на Ценово за пореден път показаха своята съпричастност към хората в нужда, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Те активно се включиха в инициативата „Надежда за Ангел“. По време на великденския концерт се проведе и благотворителен базар. В него се включиха ученици и учители от местното училище, самодейците от Народно читалище „Христо Ботев“ и представители на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. За по-малко от час всички изработени предмети бяха разпродадени. Събраната сума и даренията вече са преведени по сметката на майката на единадесетгодишното момче от Ракитово. Представители на организаторите отчетоха, че в кутията за благотворителност са събрани точно 480 лева. Семейството на малкия Ангел от година живее с надеждата да открие лечение за рядкото заболяване, което унищожава мускулите на момчето и му пречи да се движи нормално и да води пълноценен живот. В апела за добротворство, потвърден и от Министерството на образованието и науката, се казва, че са необходими финансови средства за продължаване на изследванията в чужбина, за получаване на точна диагноза и адекватно лечение.
„Предметите за базара бяха изработени от учениците и учителите буквално за три дни. Реагирахме бързо и веднага получихме необходимата подкрепа от партньорските организации. Всички се включиха с голямо желание и енергия. Добрата кауза винаги намира широк отзвук и признание. Така ще дадем шанс за живот и повод за усмивка на още едно дете“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.
Много от присъстващите имаха желание да се сдобият с икони, рисувани върху керемида и бутилка. Великденските кошнички също се оказаха като привлекателен център за хората с добри сърца. В своеобразна атракция по време на изложението се превърна великденското слънце, което първо си намери нов собственик. Повечето от експонатите на благотворителния базар бяха изработени от материали за рециклиране.
„Това е четвъртата благотворителна акция, в която се включват заедно ученици и учители от нашето училище от началото на годината. Стартът беше поставен с кампания за събиране на дрехи за приюта на отец Иван. Изработихме и продадохме стотици мартеници, за да подпомогнем лечението на двегодишната Нури от Новград. Всички откликнаха на призива да се съберат и изпратят учебни пособия за неделните училища в Украйна“, допълни Камелия Леонова.

Снимка: архив Актуално Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.