Президентът Румен Радев и лидерът на БСП и вицепремиер в правителството на Кирил Петков Корнелия Нинова вече са в съвсем открита война, пише OFFNews.
Председателят на Столетницата публикува във фейсбук изключително остър коментар срещу държавния глава, в който го обвини, че действа „в пълен синхрон“ с Бойко Борисов и че разрешенията за износа на българските оръжия, които вероятно отиват в Украйна са сключени по време на неговите служебни правителства.
„Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -„Продължаваме промяната“, което създадохте, за да убиете БСП, заявява Нинова.
Преди лидерът на социалистите да излее гнева си срещу Радев в социалната мрежа, президентът я нападна заради появилите се разкрития къде в действителност отива българското оръжие.
„Недоумявам как министърът на икономиката (Корнелия Нинова, лидерът на БСП – бел. ред.) ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били против войните, че българско оръжие подхранва този конфликт“, каза държавният глава.
А ето и пълният текст на отговора на Нинова:
Г-н Радев, обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния ви синхрон днес
Позиция в отговор на обвиненията на Румен Радев
Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите – над 50 държави и нито една не е Украйна. Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -„Продължаваме промяната“, което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.