Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ бяха гости на община Свищов по повод Деня на българската община и местното самоуправление. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

По повод Деня на българската община и местното самоуправление – 12 октомври, ученици и учители от Търговската гимназия посетиха Общината, където бяха посрещнати от ВРиД кмет на община Свищов Анелия Димитрова и се запознаха с работата на общинска администрация. На срещата присъстваха също представители на общинското ръководство в лицето на – секретаря на Общината Любомира Петрова, директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началника на отдел „Образование“ Румяна Кузева. Всички те разговаряха с учениците за функциите на местната власт, насочени в полза на обществото, като подробно разказаха за дейностите на всяка една от структурите, които представляват. ВРиД кмет на община Свищов направи презентация за развитието на местното самоуправление през годините и различните ангажименти в дейността на един кмет, която след това премина към непринудена беседа с младите хора. Представителите на община Свищов с удоволствие отговориха на въпросите, които им бяха зададени, обясниха ключовата дейност на Общинския съвет, като местен законодателен орган, както и взаимодействието на Общината с Областната администрация и националната власт, в лицето на държавата.

В края на срещата Лиляна Димитрова, временен директор на Търговската гимназия благодари на Димитрова и нейните колеги за гостоприемното отношение и за подкрепата от страна на общинското ръководство, на която Гимназията винаги може да разчита.

Гостуването приключи с обща снимка за спомен и индивидуални снимки от местата на председателя на Общински съвет – Свищов и неговите зам.-председатели в Зала 1.

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК