По инициатива на библиотекарите от Градската библиотека на град Свищов , в музея на СУ „Николай Катранов “ на 14 април, се състоя интересен час по извънкласно четене . Той бе във връзка със Седмицата на четенето и в него взеха активно участие децата от 3 „В“ клас.
Специален гост на проявата бе писателката Стефания Цанкова, а темата на урока беше „Приказен час с Дунавската принцеса“. Книжовните събития са изключително важни за малките ученици, тъй като те прекарват доста време пред телефоните и компютърните екрани. Досегът с книгите, подаряват на малките читатели възможност да общуват с душата на своя автор, да се обогатяват и да развиват своя вътрешен свят…
Много е полезно, когато те имат възможност да се срещнат с писател, да опознаят човека, който знае как да съживи своите мисли и мечти. Особено интригуващи са творческите срещи за децата, когато писателят е роден и живее в техния град. Тогава събитието става още по-интересно и запомнящо се. Писателката Стефания Цанкова разказа на децата чудни истории, свързани с нейния писателски път, с нейното творческо детство, с написването на приказни книги, на които се радват поколения деца, с работата си на учител по български език и литература, което е едно от големите й вдъхновения. От своя страна учениците от 3″в „клас прочетоха свои приказки, стихове и разкази, посветени на цветята, отговаряха много оригинално на въпросите на писателката, която високо оцени техните творби. Нека продължаваме заедно да откриваме чудния свят на книгите!!!
Петя ПОПОВА,
класен ръководител на III „в“ клас

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.