100 часа общественополезен труд и две години забрана за посещения на спортни събития получи Ангел Ангелов от Районния съд в Горна Оряховица, пише вестник „Борба“. Председателят на ФК “Ботев-33″ – село Крушето, бе санкциониран от Темида по Закона за футболното хулиганство. Присъдата е заради ритане на асистент-съдията на срещата на „Ботев-33“ с ФК „Първомайци“. Според докладите на съдийската бригада и делегата на срещата, президентът на клуба домакин – Ангел Ангелов, и старши треньорът Пламен Петков са започнали да оспорват решенията на арбитрите и да ги обиждат още в началото на срещата. Назначеният охранител на мача не е предприел никакви мерки след сигнала на делегат и около 15-ата минута Ангел Ангелов е ритнал в крака асистент-съдията Росен Манафов и му извикал да вдига флага, защото в Крушето той определял правилата. Главният съдия Андрей Андреев отстранява веднага президента, но нито той, нито Пламен Петков спират с обидите и заплахите. Това принуждава делегатът Николай Розованов да позвъни на тел. 112 и да поиска съдействие от МВР. Дежурният в РПУ Горна Оряховица, обаче му заявява, че няма свободен патрул и ако се освободи, ще изпратят. До края на срещата патрул не е изпратен на стадиона в Крушето. По сигнал от Зоналния съвет на БФС обаче нарушителите са установени от Областната дирекция на МВР във В. Търново и Ангел Ангелов е изправен пред Районния съд в Г. Оряховица. Той има право да обжалва решението на Темида на по-горна инстанция.
Междувременно Областната дисциплинарна комисия наказа Ангел Ангелов със забрана да изпълнява функции за три срещи и парична глоба в размер на 125 лева.
Пламен Петков, треньор на ФК“Ботев-33″, няма да води тима в три срещи и е глобен 187.50 лева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.