Районният съд в Свищов остави за постоянно в ареста 28-годишния мъж, който наби и острига до кожа косата на жената, с която е живеел на семейни начала, и я разходи по улиците за назидание, предаде БНР. Малтретираната жена с децата си е в кризисен център.

Остават три повдигнатите обвинения срещу насилника – за лека телесна повреда в условията на домашно насилие, за принуда за остриганата нула номер коса с машинка и за хулиганство с особен цинизъм, затова че я е извел в това състояние на улицата, за да я унизи. Районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов поясни пред БНР по какво се работи в момента по случая.

„Да се установи какъв е отзвукът в обществото – има ли възмутени, няма ли, разказвана ли е жертвата из града, с каква цел, от кого“, каза той.

27-годишната жена с двете си деца заживяла заедно с мъжа от август тази година, след като се разделила с предишния си приятел. Няма подавани сигнали в полицията за домашно насилие. Малтретираната жена и децата са в кризисен център.

„Ние се занимаваме с наказателната част на казуса и сме съсредоточени по доказване на престъпленията, извършени от насилника. Какво ще става с жертвата, кога и как решават други институции. Ние, разбира се, ще я разпитаме пред съдия“, поясни районният прокурор.