Двама свищовлии, живеещи от години в чужбина, се включиха в инициативата на сдружението „Подай ръка – Свищов“. По този начин окончателно се събраха необходимите над 1100 лева за осигуряването на топъл обяд за Великден на 150 хора от третата възраст от града на Щастливеца.
В четвъртък БЯХА ОТВОРЕНИ и 10-те кутии – хората с големи сърца бяха оставили над 330 лева. И през вчерашния ден бяха оставени парични средства в магазин „Чист дом“.
Днес стана факт и превод на средства от чужбина за над 600 лева. По този начин бяха събрани необходимите средства. Обядът ще бъде раздаден от доброволци на сдружението „Подай ръка – Свищов“ на 25 април.
Сдружението стана факт дни след началото на войната в Украйна. Първата му инициатива бе събиране на храни, дрехи и хигиенни материали за прокудените от войната, намиращи се на територията на община Свищов. Много бързо неговите доброволци започнаха да помагат и на хора от града на Щастливеца.
Инициативата за топъл обяд се роди преди по-малко от две седмици. На десет места в града бяха поставени кутии за дарения. От „Подай ръка – Свищов“ обещават, че това не е последната им инициатива и обмислят и създаването в най-скоро време на фондация със същото наименование.
Актуално Свищов