За броени дни, с без предварителна организация, сдружението „Подай ръка – Свищов“ успя да събере над 300 лева, които отиват за осигуряване на топъл обяд на хора от третата възраст за Великден, видя Актуално Свищов.
Днес представители на сдружението, което обединява майки от града на Щастливеца (Бел. на ред. Извън прожекторите са и бащите от Свищов, които активно подпомагат своите половинки в добрите им намерения) отвориха 10-те кутии. От тях бяха извадени 334,86 лева. Това стана в присъствие на членове на сдружението, свидетели, които се намира в магазин „Чист дом“ и представител на Актуално Свищов.
Средствата са предназначени за осигуряване на топъл обяд за 150 възрастни хора, разказа Гергана Попова. Той вече е поръчан и в понеделник ще бъде доставен до хората от третата възраст. От сдружението изразиха надежда, че ще успеят да съберат цялата необходима сума за своята инициатива.
„Подай ръка – Свищов“ се роди преди два месеца – след началото на войната в Украйна. Първата му инициатива бе осигуряване на дрехи, хигиенни материали и други за прокудените от войната на територията на Свищов. По-късно неговите членове се обединиха около идеята, че могат и трябва да продължат да работят, помагайки и на нуждаещите се от града на Щастливеца. За целта подготвят и регистрацията на фондация с името „Подай ръка – Свищов“.
От сдружението на майките изказват искрена благодарност към собствениците и работещите в търговските обекти, където бяха поставени кутиите за набиране на средства:
стола на „Свилоза;
магазин „Найс“;
сладкарница „Виена“;
магазин „Чист дом“;
магазини „Естел“ (срещу Данъчното, срещу „А 1“ и срещу паркинга на „Билла“);
магазин „1001 стоки“ на улица „Трети март“;
магазин „Darling“
и павилиона на улица „Черни връх“ (срещу игрището на „Рила“).
Щастлив и благословен Великден!