Средно училище „Цветан Радославов“ вече е част от световното семейство на Екоучилищата, в което членуват 20 милиона ученици и 1,4 милиона учители от 59 000 учебни заведения в над 75 страни от цял свят. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията

Повод за гордост е, че вече сме сред най-добрите учебни заведения, които успешно изпълниха всички стъпки от методологията на Програма „Екоучилища“ и с достойнство и радост можем да се наречем екоучилище, коментираха от СУ „Цв. Радославов.

Кулминацията на съвместния проект между Българско Движение „Син флаг“ и „Девин“ ЕАД „Влез в Зеления кръг“ бе днес, когато тържествено училището прие Зеления флаг – най-висшето отличие за забележителни постижения в Програма „Екоучилища“.

От училикето припомниха и как се е стигнало до днешния ден. Реализирани са Глобалните дни на действие, реализирана кампании за отпадъците в Европейската седмицата за рециклиране през месец ноември и Международния ден на рециклирането – 18 март, отбелязан е Международния ден на водата – 22 март, Международния ден на Земята – 22 април и осъществена кампанията „Часът на Девин“.

От училището изказаха и специални благодарности за Гинка Илиева – президент на училищния екокомитет и Татяна Митева – училищен координатор на програмата!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.