Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ е единственото училище в Община Свищов със спечелен проект по програмата „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

За 13-та поредна година гимназията е с одобрено проектно предложение, което ще даде възможност на учители и ученици за личностно и професионално израстване.

Проектът е спечелен с Акредитация, която гимназията има от 2020 г.

„Заедно в професионалното обучение за успешен старт в професията“ е името на новия проект, който гимназията ще изпълнява през учебната 2024/2025 година.

Ползватели ще са ученици, обучаващи се по следните професии – „Техник по транспортна техника“, „Ресторантьор“, „Готвач“ и „Техник на компютърни системи“. Те ще проведат своята производствена практика в Лисабон, Португалия.

Шестима учители ще посетят Малмьо, Швеция. Педагозите ще се запознаят с традициите на шведската образователна система и ще повишат своята компетентност по отношение на стимулирането на равнопоставеността и приобщаването.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.