Рая Варимезова и Виктория Гутева са лауреати в Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На 14 юни се състоя церемонията по награждаване на лауреатите на Националния литературен конкурс „Този безкраен свят” организиран от Първа езикова гимназия – Варна и съорганизатори – МОН, Община Варна и Фондация „Българска памет“. Домакин на събитието бе Първа езикова гимназия – Варна.

Конкурсът е в памет на Красимира Попова и Йордан Йорданов – емблематични преподаватели в Първа езикова гимназия. В национален мащаб форумът е уникален – той е единственият конкурс, насочващ младите хора в гимназиална възраст към творчество на два от най-широко разпространените езици в Европа – немски и английски.

С решение на организационния комитет за 2024 г. темата беше „Любов“.

Над 200 творби на английски и немски език се състезаваха в осемнадесетото издание на ученическия конкурс. По време на церемонията по награждаването авторите прочетоха своите конкурсни творби пред свои съученици, родители и преподаватели.

Кметът Благомир Коцев награди спечелилите първите места в творческата надпревара, сред които беше Рая Варимезова от VIII клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, участваща с авторски текст на английски език – поезия. Ученичката Виктория Гутева от X клас получи поощрителна награда за авторски текст на английски език – кратък разказ. Наградите са Диплом и парична сума.

Наставник на успешните свищовски момичета е Моника Цветанова – старши учител по английски език.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.