Опитите за манипулации на публиката вървят с пълна сила. Не, Русия не е в топ 5 на икономиките в света, дори не е в топ 10. Като обем на БВП Русия е сравнима с икономиката на Испания, а на глава от населението – с България и Румъния. И това въпреки огромния износ на петрол, газ и други полезни изкопаеми.

Това написа във Фейсбук депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев. По-рано днес стана ясно, че рублата се срина – до 100 рубли за долар, пише Оffnews.bg.

„Структурата на износа на Русия е като на бананова република – предимно полезни изкопаеми, почти липсват стоки с висока добавена стойност“, пише Мирчев в социалните мрежи.

Ето какво написа още депутатът:
„За първите 7 месеца на 2023 г. Русия има рекорден дефицит в бюджета, срив на чуждите инвестиции и срив на приходите от петрол (основните постъпления в бюджета). За сметка на това страната твърдо е в топ 50 в корупционните индекси. Санкциите работят. Могат да работят и по-добре. А най-добре е да няма санкции. За целта Путин трябва да си изтегли войските от Украйна, да плати репарации и да бъдат осъдени военнопрестъпниците. В противен случай в близките 2-3 години икономиката на Русия може да се сравнява отново с тази на Белгия, както в края на 90-те години.“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.