В истинско дерби, както се очакваше, се превърна двубоят на Локомотив и Академик в Горна Оряховица в началото на първенството в Северозападна Трета лига. Предвид залога в срещата, мачът премина в здрава битка, предимно в центъра на терена, без много положения пред вратите и с множество накъсвания на играта.

Все пак след нулево първо полувреме, домакините успяха да извлекат максимума от срещата, сред като отбелязаха попадение в 47-та минута, чрез своя капитан Ивайло Тодоров. При изпълнение на пряк свободен удар в ляво на вратаря на „студентите“ и последвало центриране в малкото наказателно поле, печеливш се оказа опитният състезател на „железничарите“ който успя да промуши топката зад вратаря на Академик с глава.

Студентите се опитаха да вдигнат оборотите и натиснаха своя противник, но в играта зачестиха фауловете и честите прекъсвания на играта. Именно при едно такова, в 62-та минута, съдията показа директни пресилени червени картони за състезател на домакините и голмайстора на Академик за миналия сезон – Кристиян Иванов. Така в домакинското дерби срещу единия от фаворитите за промоция във Втора лига отбор на Дунав (Лом), „студентите“ няма да могат да разчитат на своя таран.

Въпреки загубата, мачът премина равностойно и играчите на Академик загатнаха за потенциала, с който разполагат.

Другата събота, 19 август пред отбора предстои първо домакинство над новака в групата Дунав (Лом).

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.