Динамично и предимно топло за периода време ни очаква в следващите дни. От около или малко над нула градуса утре сутрин, в неделя на места температурите ще доближат 30 градуса, пише Дир.бг.
През нощта ще бъде ясно и над по-голямата част от страната – почти тихо. Слаб източен вятър ще духа по поречието на Дунав.
Минималните температури ще бъдат от около 1 до 6 градуса,, на места в котловините – и малко по-ниски. Сутрин на места там за кратко ще има мъгли и намалена видимост.
През деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност привечер над западните райони. Ще духа слаб източен вятър, а дневните температури ще са от 14 до около 18 градуса.
В западната част на континента, под влияние на мощен и обширен циклон, е облачно, ветровито и с превалявания от дъжд.
Повече слънце има на Балканите, където ще се радваме на най-високите температури на континента, дори след слабото захлаждане днес. Нещо повече, в следващите дни ще се затопли още и хубавото време ще се задържи почти до края на месеца. Но за това – утре.
Хладно остава на изток, като в Москва дори дневните температури ще останат до около 5-6 градуса.
В нашата страна през почивните дни температурите ще се повишат. В събота ще има средна и висока облачност, в източните райони и планините вятърът ще се ориентира от юг, предимно слаб. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 19 до около 24 градуса.
В неделя ще се затопли още, особено в южните райони. Ще се появи и усили умерен, в Дунавската равнина – силен западен вятър. Минималните температури ще бъдат високи за края на октомври – от 10 до 15 градуса в повечето места, а дневните – от около 23 на север до 27, 28 градуса на места в Южна България.
Доста топло за края на октомври ще остане времето през първата половина на следващата седмица. Минималните температури ще бъдат около, а често и над 10 градуса, а дневните ще са най-често около и над 20, в някои дни на места и до 25-27 градуса.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.