При специализирана полицейска операция на ГДБОП и СБОП Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора преди два дни са били установени лица, които се занимават със засаждане , отглеждане и разпространение на марихуана в областта. Над 150 килограма от забранената от закона субстанция са били намерени и иззети, след претърсвания на 5 адреса в старозагорското село Дъбово, предаде БНТ.
По първоначална информация лице от селото е отглеждало и разпространявало наркотични вещества. Към момента има данни, че става въпрос за организирана престъпна група.
Известно е, че в престъпната схема са участвали няколко души. Мъж, осъждан за умишлено убийство, с богато криминално минало и множество ефективни присъди за лишаване от свобода е започнал дейността по отглеждането и разпространението на наркотика още миналата година. Той е оглавил престъпната група, част от която са и неговите синове, и лично се е занимавал с нелегалното разпространение на веществото. Килограмът готова изсушена марихуана той е продавал на цени между 3000 – 4000 лева. По-голямата част от печалбата от продажбите обаче мъжът е изхарчил в казина и игрални зали.
Служителка на „Български пощи“ в пощенския клон на село Дъбово също е участвала в престъпната дейност. Има основания да се смята, че именно тя е предоставила достъп на организираната престъпна група до обществени сгради – местната поща, църква и читалище, където е била укривана изсушената и подготвена за разпространение марихуана.
Образувано е досъдебното производство. Обвиняемите за престъпленията са задържани за срок до 72 часа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.