Съставът ще се представи на 28 октомври под диригентството на Елизабет Людмилова, хормайстор Корнелия Чекелева и клавирен съпровод: Елена Колева. Това съобщи БНР – Варна. На сцената излизат и хоровите състави на НЧ „Паисий Хилендарски-1870“, гр. Балчик: Детска вокална студия, Дамска камерна формация „Music & Joy“, Смесен хор „Черноморски звуци“. Техен диригент е Валентина Георгиева, на пианото – Марияна Тихолова и Стела Аркалиева.
„Концертът е по идея на гостуващия хор. Те отбелязват 155-ия си творчески сезон с изнасянето на концерти на всички места, на които никога не са били, но имат приятелски отношения“ – разказа диригентът на домакините Валентина Георгиева. „Ние сме участвали два пъти на техни събития в Свищов и оттам се познаваме. Гостите ни свързват Балчик с почивна станция Свилоза, но от 28 октомври те ще познават и концертната му сцена“ – убедена е Георгиева, че предстои един вълнуващ концерт, на който кани и местната публика.
Събитието се провежда със съдействието на централното читалище в Белия град, Мелницата, Общината и Сдружение „Музикален свят-Балчик“. Музикалната вечер идния петък е с начало 18,30 часа в концертната зала на Мелницата.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.