Информация за катастрофа пред сградата на РУ на МВР в града на Щастливеца в периода 25 – 30 ноември не се появи в официалния бюлетин на ОД на МВР – Велико Търново, установи проверка на Актуално Свищов.
Имало ли е такъв инцидент и защо не е включен в ежедневната сводка на подопечните на Бойко Рашков? Сайтът се обърна с тези въпроси към Момчил Златев, началник на РУ на МВР край Дунав и Марияна Христова от пресцентъра на Дирекцията в старата столица. Полицай №1 на Свищов нито отрече, нито потвърди за инцидента. Той се позова на вътрешни указания в МВР, които предписват информация да се дава от съответния пресцентър.
Пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново бе лаконичен: Да, има катастрофа. Информацията не е включена в ежедневния бюлетин за съответния период, защото няма сериозни материални щети и не е образувано досъдебно производство по случая. В същото време тече вътрешна проверка по инцидента, която още не е приключила, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново.
Вместо коментар:
Похвално е, че от ведомството на министър Бойко Рашков отговориха на официално запитване в рамките на часове! Буди все пак учудване принципа на включване на информация в ежедневния бюлетин – МВР е институция, призвана да пази реда, законността и правата на гражданите. Финансирането на ведомството става с обществени пари и е логичен интереса на обществото какво става в министерството.
Дано проверката приключи по-скоро преди да е потулен случая! Докато течеше репортерската проверка по този случай се чу – катастрофата е между двама служители на реда и вече единия е уволнен! Та, липсата на официална информация се запълва от приказки на принципа на разваления телефон!
Към „доброжелателите” на Актуално Свищов! Всяко средство за информация използва официалните канали каквито са пресцентровете на съответните институции. Използва и свои информатори, проверени в практиката, на които може да разчита. Та, там е разликата драги Мирчев – няма как да информираме за нещо, което не е включено в сводката на ОД на МВР – Велико Търново! А, информацията за КАТАСТРОФИТЕ, ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ ОБЩИНСКИ ШОФЬОР И ЗАМЕСТНИК-КМЕТ, бе получена от човек, който пожела анонимност поради страх от отмъщение от страна на местообитателите на „Цанко Церковски” 2…
Александър ШАБОВ