Онлайн обучението е катастрофа. Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Задължително трябва да се върнем присъствено максимално бързо. Всеки ден забавяне е катастрофално страшен за всички. Това заяви по бТВ и по Nova News директорът на 119-о СУ Диян Стаматов, който е и в ръководството на сдружението на работодателите в образованието, пише Дир.бг.
Стаматов подчерта, че говори не само в лично качество, а от името на много директори на училища в страната.
„На практика всички ученици са пред своите лаптопи, но обратната връзка е почти нулева, интересът е сведен до отрицателен, прекалено дълго време сме в дистанционно обучение, а всички други сфери работят изключително активно – заведение, ресторанти, молове“, разкритикува Стаматов.
„Диалогът със здравния министър не съществува, до този момент не е направена нито една среща“, разкри още Стаматов и предрече родителски протести заради хаоса и твърде дългото продължаване на дистанционното обучение. Телевизиите показаха огромни опашки пред лаборатории рано тази сутрин, на които ученици и родители чакат по два часа, за да се изследва за COVID детето и да отиде след това на училище.
По повод различния подход на организация в отделните училища, които връщат по-големите ученици в клас с тестове, направени в лаборатории, Стаматов коментира, че „не е правилно и е безкрайно опасно всеки да се спасява сам“.
Тестването на най-малките ученици показа, че те не са най-опасната група, разпространяваща вируса, смята още Стаматов.
„Повече от месец се провежда тестване на малките ученици, а положителни проби няма“, коментира още училищният директор и бивш зам.-министър на образованието, който се надява гласът на работещите в сферата на образованието да бъде чут.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.