Нургюл Салимова, вицешампионка от Световната купа по шахмат в град Баку ще поздрави първокусниците от 88-ия випуск на Академията. Това съобщи за Актуално Свищов проф. Марияна Божинова, ректор на СА “Димитър Апостолов Ценов”.

На 18 септември в Свищовската Алма матер се открива официално академичната учебна 2023/2024 година. Един от първокурсниците, които посреща Академията е именно Нургюл Салимова, която е записана в първи курс в специалност Маркетинг.

По предложение на ректора на Висшето училище фондацията на името на Дарителя Димитър Ценов гласува покриване на таксите по време на следване на шахматистката и отпускане на стипендия. През 2021 година в Академията започна обучението си и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. Възпитаник на Висшето училище е и световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.