Родител на свищовски ученик се обяви категорично против тестването на учениците, включително и на неговия син, с каквито и да е видове тестове. Това става ясно от публикация в социалната мрежа в групата „Свищовски клуб”.
Ето разкът: Синът ми е ученик в ПДТГ „ Д. Хадживасилев”, в момента онлайн. Реших да го пусна на училище в петък 07.01.22. Пратих го с прикрепеното, по-долу писмено уведомление до директорката, като смятам, че това условие с тестването е НЕЗАКОННО И БЕЗСМИСЛЕНО, което аз бях пратил по пощата и му дадох, копие на него да им предаде, за всеки случай, ако не са го получили и входирали. И в крайна сметка, ако директорката, реши да го отстрани от час, да ми се обоснове писмено защо. Влезнал е без проблеми, но още в първия час са го отстранили и изолирали в отделна стая, защото не иска да се тества, като отначало е стоял сам. Предварително се разбрахме с него, че докато не му дадат писмено обяснение или на мен да стои там, където са го настанили или да си бъди в час. Чух се и с директорката, след неговото отстраняване от час и й обясних, че синът ми има право по конституция на присъствено обучение, и ще си тръгне само с писмена заповед или документ от нея, срещу него. Ако тя не го направи, ще повикам полиция, да констатират случката. Като тя също ми каза, че ще извика полиция. Отидох в училище, видях се с нея на входа и отново и казах, че ще си тръгнем, само с писмено обяснение, забрана или заповед, че той не може да присъства на редовен учебен процес. Казаха ми, че ще дойде полиция да изчакам. Аз изчаках навън, полицията дойде. Обясних им ситуацията и те отидоха да говорят с директорката. Полицаят излезе показа ми разни наредби, аз му казах, че на базата на конституцията си пращам синът и ще си тръгна, само ако имам писмено обяснение от директорката или направен от тях, някакъв акт. Те обаче не ми написаха нищо, защото нищо не правя, което е за акт или подобно. Пак отидоха да говорят с директорката. Върнаха се и ми казаха, че ще дойде РЗИ, да вземат становище по въпроса. Чаках 20 минуки никой не се появява. Почва трети час. Звъня на полицията и им обяснявам ситуацията и им казвам, че ще си тръгна със сина, само с нещо писмено от директорката или от полицията. Дойде пак полицията, излезе и директорката. Аз и казвам, че съм пуснал писмено уведомление и искам писмена забрана за моя син, и си тръгваме, ако не го допусне до час. Тя казва пред полицаите, че нарушавам обществения ред. Аз им казвам, да ме арестуват, щом го нарушавам. После излиза синът, извели са го при нас на входа. Почнах да го разпитвам, какво се случва, директорката го прибира в училището. Директорката почва да ми обяснява наредбите, аз и обяснявам конституцията. Като се изказахме, решихме с полицаите да отидем в полицията да дам обяснение и те да ми дадат нещо. Синът остава в училище. После са звънели в общината, там пък звънят на социалните, че имало дете в риск:). Аз пък си мислех, че директорката е в риск, за това, че възпрепятства незаконно и безсмислено учебната дейност, на синът ми. И така докато писах в полицията, синът ми се прибрал вкъщи.
Един от въпросите, на който не мога да си отговоря и провокира, освен незаконността този мой малък мирен бунт срещу системата, ако някой може да ми отговори: Защо едно ваксинирано дете, с ваксината под условие може да ходи на училище, а останалите деца, да не могат да ходят на училище без тест? И децата с ваксината и без ваксината, могат да го разнасят еднакво, със симптоми или без, но едните явно имат повече права. На всичкото от горе не са в рискова група. Простотията, като с маските на открито в парка. Че едно болно дете, с грипоподобни симптоми си личи от километри и без лазарни манипулации, и без да си медицинско лице и без тест. Тест, който най-вероятно, не може да различи грип от Ковид”.
Родителят се обръща с призив към родители на ученици, които искат да последват примера му – децата му да не се тестват и да се обучават в нормална учебна среда. Желаещите да откликнат на призива може да свалят формуляр на заявление до училищните власти от следните линкове:
ПОДРОБЕН ВАРИАНТ
КРАТЪК ВАРИАНТ

Актуално Свищов припомня, че през октомври Владислав Николаев се обяви СРЕЩУ МАСКИТЕ В УЧИЛИЩЕ.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.