Полиция влезе в сградата на общинската управа в Поморие, съобщи БНТ. Разследването е за злоупотреби с евросредства за строеж на рибарско пристанище, уточни телевизията. Има данни, че са надписани разходи за милиони евро без да са извършени. По разследването са разпитани пред съдия двама свидетели. Изземват се документи от общината.
Кмет на Поморие е Иван Алексиев. Общината е поредната, управлявана от ГЕРБ, която има проблеми след смяната на централната власт. Преди десетина дни заради Догансарай полицейска акция се проведе и в Бургас. Варна, Стара Загора и Враца пък са обект на прокурорско внимание заради покупка на автобуси.
Малко по-късно от общината потвърдиха полицейската акция. Оказа се, че разследващите са били при самия кмет. „Днес, в 10.30 ч., полицаи от две патрулни коли, придружени от поемни лица, влязоха в сградата на община Поморие за среща с кмета Иван Алексиев. Униформените съобщиха за образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура Бургас, във връзка проект „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап“. Целта на посещението е извършване на проверка и изземване на документи, с разрешението на съда“, се казва в изявление на общинския пресцентър. “Община Поморие подлежи на постоянни проверки от страна на всички институции. Ще продължим да оказваме пълно съдействие на контролните органи, така както сме го правили и досега. Нямаме никакви притеснения за законността на действията си и ще бъдат предоставени всички необходими документи“, е цитиран и самият Алексиев.
Според БНР рибарското пристанище е на стойност 11 млн. евро. При откриването на първия етап от строителството през 2016 г. е присъствал Бойко Борисов. Вторият етап е завършен през септември миналата година. Според радиото се разследва обществена поръчка по сигнал.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.