ПП „Продължаваме промяната“ е първа политическа сила в област Велико Търново. Хората на Кирил Петков и Асен Василев получават 15 532 гласа при обработени 72,62 обработени протоколи от СИК, сочи справка на РИК-Велико Търново.
Втора политическа сила е ГЕРБ, която получава подкрепата на 12 184 души. Трета е БСП с 8288 подкрепа. Повече от два пъти обаче е срива на доверие в столетницата на областно ниво сравнение с изборите от 4 април т.г. Тогава хората на Корнелия Нинова получиха подкрепа от над 18 хиляди души.
Четвърта сила е ПП „Има такъв народ“ с 6343. Пета сила е ДПС с 4118 гласа подкрепа. Шести са „Възраждане“ – 3434 и седми „Демократична България – Обединение“ – 2934.
294 преференции има Станислава Стоянова, заместник-кмет на Свищов и кандидат за депутат от ГЕРБ. Преференциите за Васил Василев, кандидат от БСП получава 82 преференции, 40 Альоша Кушлов и 38 Михаела Кръстева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.