Лични вещи, които са били на починалата на скоро д-р Нели Конова получи като дарение Исторически музей – Свищов, научи Актуално Свищов. Те постъпват във фонда на ИМ-Свищов по личната воля на д-р Конова и са предадени от Калина Конова.
Две са вещите, които ще бъдат показани в Самоковлиевата къща, където е експозицията „Градски бит и култура”. Порцеланов съд за течни ястия с форма близка до полусфера, със столче за поставяне на масата. Той е подарък на д-р Конова от свищовското семейство на Любен Дорчев при завършването й на гимназия през 1944 година.
Другата вещ е картичка с образа на Атанас Самоковлиев. Тя представлява портрет рисуван от Станислав Доспевски към периода 1857/59, който се пази в галерията на град Пазарджик.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.