„Време е за крути мерки, които да могат да спасят поне част от хората, които биха могли да бъдат спасени. Пълният локдаун е единственото спасение от ситуацията. В момента България гори!“. Това каза пред БНР кардиологът проф. Иво Петров – медицински директор на „Аджибадем Сити Клиник“ и член на Експертния съвет по кардиология към министерството на здравеопазването, пише Дир.бг.
По думите му в Covid кризата България е изключително негативен пример: „Обществото ни се превръща в опитно зайче от негативната страна… България по един болезнен за нас път участва в един експеримент, в който е контролна група – групата на неваксинираните. Страната ни ще влезе в научните публикации с негативен отзвук. Има множество проучвания в историята на медицината, които са прекратени преждевременно, защото са толкова категорични данните, че не е етично да се продължава с експеримента. Призовавам всички – моля ви, нека да излезем от този експеримент! Ясно е, че ще продължим да загиваме и това е абсолютно абсурдно, при положение, че имаме всички ваксини, които са доказали при повече от милиард и половина души – с две дози, че има огромна разлика в протичането на заболяването – десетократно в полза на ваксинираните. Вече не е време да се обвиняваме. Трябва да се действа, нацията губи хора! С Covid-19 сме в демографска катастрофа. Това е абсолютно безотговорно!“, заяви проф. Петров.
„Отдавна сме прехвърлили прага на търпимост към безхаберието и изкривяването на научните данни“, смята медикът и добави: „Има масив от данни, който повече от 10 месеца е на разположение на научната общност, той е категоричен – навременната ваксинация намалява със 73 до 85% хоспитализациите и с 90% смъртността. Тези данни се повтарят във всички региони на земята“.
Претоварването на здравната система е пагубно не само за пациентите с Covid-19, но и за останалите, които не могат да получат необходимата помощ заради натовареността на медиците, каца още проф. Иво Петров.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.