Поредни призови места извоюваха възпитаниците на Карате клуб „Алеко“ от провелото се Държавно първенство по карате през почивните дни. Над 600 състезатели във всички възрастови категории събра спортния форум, организиран от Българска национална федерация по карате, която е лицензирана от МОК. В него участваха 33 клуба от цялата страна.
Общо 12 медала е равносметката за свищовската школа по олимпийско карате. „Успехът е още по-голям като се има предвид, че децата, които се състезаваха на Държавното първенство по олимпийско карате тренират от по-малко от една година. Затова време те израстнаха, завоювайки отличия“, подчерта треньорът Верони Маринов.
Рая Йорданова, Сияна Боболова и Луси Дей спечелиха отборно трето място и бронзовите медали и купа в дисциплината Ката. В индивидуалната надпревара Сияна Боболова е вицешампион в Комите. В същата дисциплина Рая Йорданова е бронзов медалист, както и Преслава Петкова. Пето място завоюваха Джак Дей, Луси Дей и Габриел Петков. Всички класирали се до трето място получават и квота за Балканското първенство по карате, което ще се проведе в периода 3-5 юни.
Успех постигна и Карате клуб „Алеко“ в по-горните възрастови групи. Златина Борисова завоюва сребро в Комите и бронз в Ката. Три сребърни медала е равносметката за Ева Миланова – 2 място в Ката джуниър, Ката жени и Комите Джуниър. Стефан Петков завоюва бронз при мъжете в Комите.

Актуално Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.