Приключи ремонта на Спортна зала „Свищов“, а до края на месец април се очаква да бъде факт и Акт 16. Това съобщи пред Актуално Свищов кметът Генчо Генчев. „Това е обществено съоръжение, ние трябва да влезем с държавна приемателна комисия, за да бъде пуснат обекта. Това е необходимо условие залата да може отново да е домакин на спортни прояви“, коментира Генчев. Той изрази увереност, че до края на месеца залата ще бъде въведена в експлоатация.
Първата проява в изцяло ремонтираната зала е традиционния Международен турнир по карате за „Купа Алеко“, организиран от Общината и едноименния клуб с ръководители Марин и Верони Маринови.
1,6 милона е стойността на ремонта. Цялостно саниране на залата, изцяло ново отопление на цялата зала. Важен елемент от приключилия ремонт е конструктивното укрепване на северната част. Успоредно с това са изградени и трибуни и по този начин вече има 450 седящи места и толкова души ще могат да наблюдават проявите в Зала „Свищов“. Подменена е докрамата на цялото съоръжение. Осигурено е и ново обзавеждане и оборудване на цялата зала. Наред с това има и ново енергоспестяващо осветление, ново озвучаване на залата.