Нямам никакви връзки с Васил Божков и Бойко Борисов. Това заяви кандидатът за депутат от ДПС Делян Пеевски в Свищов пред водещият своя рубрика във Фейсбук Симон Милков. Пеевски посочи, че не стои зад ГЕРБ. На въпроса дали стои зад проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“, Пеевски отговори по следния начин: „Не седя зад хора, които търсят големи топки. Не знам по какви причини, може би по романтични, но ние не участваме в този проект”.
Запитан на какво се дължи отсъствието му от политиката, Пеевски заяви, че през цялото време е работил за хората, но не дължи отчет на медиите. Не стоя зад Иван Гешев, посочи още представителят на ДПС. Пеевски заяви, че ще се бори с олигархията и самият той не е олигарх. „Кога ще намерите Иво Прокопиев да говорите и с него, запита на свой ред Пеевски. Той изказа твърдение, че няма никакви медии. Моят първи приоритет е да работя за младите хора да останат в България, оповести още той в интервюто.
Кой е интервюиращият Симон Милков? Симон Милков съвсем не е непознато лице за медиите. Той се появи по-сериозно покрай политическия проект „България без цензура“ (ББЦ), чието лице беше Николай Бареков. Според публикация в „Клуб Z” е представян от ББЦ и като мениджър-събития. Познат е и от протестите в столичния квартал „Орландовци“ през 2015 година, породени от сбиване заради силна музика. Милков се появи в телевизионни репортажи и като участник в протест в подкрепа на Иван Гешев, когато вървеше сагата с избирането му за главен прокурор. Милков отдавна има и история със скандал с депутата от БСП Явор Божанков. През последните дни нашумя и с конфликти с лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който го обвини в заплахи и тормоз срещу семейството му, а по-късно влезе и в спор с кандидатът за депутат от Демократична България Ивайло Мирчев, задавайки му въпроси за обвързаност на формацията с „Америка за България“, каквото беше отречена.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.