Желанието за ваксиниране рязко се повиши след новите противоепидемични мерки. Само в първия ден на действие на заповедта на здравния министър броят на имунизираните надхвърли 23 хиляди, което е рекорд за последните месеци . Точният брой на поставените дози от сутринта до 17.00 ч. е 23 206, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Очевидно мярката, макар и силно оспорвана и критикувана, че се въвежда в „12 без пет“, постига целта – да се увеличи процентът на населението, защитено с ваксина срещу коронавируса.
С новите мерки бе въведено почти масово изискването за зелен сертификат (за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от изследване за COVID-19), като пропуск за магазини и заведения, кина и театри, фитнеси и спортни зали и т.н. Документът е необходими и за персонала на съответните обществени места.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.