Отчетно Общо събрание бе проведено днес в Академията, научи Актуално Свищов. Форматът му е бил онлайн. Отчет на двете години от началото на мандата направи ректорът проф. д-р Марияна Божинова. 88 страници за свършеното в различните научни и административни сфери е съдържал нейния отчет пред академичната област.
За две години състоянието на СА „Димитър Апостолов Ценов“ се подобрява, заяви пред Актуално Свищов проф. Божинова. Увеличава се броя на студентите във всички форми, особено в платена форма. Освен това се увеличава и броя на реализираните научни проекти, посочи ректорът.
Припомняме, че при избирането й Академията бе в дефицит от около 2 милиона лева. Това състояние бе преодоляно след реализирането на оздравителна програма.
В края на април ще се проведе отчетно-изборно събрание на академичната общност. Това се налага, защото след навършване на годините за пенсия проф. д-р Борислав Борисов, председател на ОС на Академията се е пенсионирал. Дотогава неговите функции ще изпълнява проф. Красимир Шишманов, заместник-председател на ОС на Висшето училище.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.