9-годишният Максим Кахчи, прокуден от войната в Украйна, започна да тренира в Академик, Ф5, съобщи официалната страница на „студентите“ в социалната мрежа. Неговата усмивка преди и по време на тренировката бе красноречивото доказателство, че футболът е играта, която не признава политически различия…
ОФК Академик, съпричастен със ситуацията с войната в Украйна и бежанците от страната, включи в своята Детско-юношеска школа пет деца на възраст от 4 до 12 години. Това стана и със съдействието на кмета Генчо Генчев, уточни Христо Цветанов, президент на клуба.
Усмивките на детските лица преди началото на тренировката и по време на самата тренировка е знак, че голямата игра не признава политически различия. 4-годишният Вова бе най-малкият, който днес започна да тренира днес заедно с Димитър Велизаров. Малко по-късно към тях се присъединиха и останалите украински деца, които днес бяха без екип, но за следващата тренировка ще бъдат екипирани.
Максим Кахчи от Заря, Тарутински район още тази вечер се включи пълноценно в тренировката на Академик, Ф5 с треньори Виктор Владимиров и Димитър Велизаров. Максим и майка му Наталия Кахчи са от три дни в Свищов. „Всички ни помагат, имаме всичко необходимо, никой не ни обижда“, сподели Наталия, която бе дошла на първата тренировка на своя син при „студентите“.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.