Общината продава чрез тръжна процедура изключително пустеещи земи. Това коментира пред Актуално Свищов Валери Николов, заместник-председател на ОбС-Свищов и председател на комисията по „ТСУ и общински активи”. Думите му идват след коментар на сайта под заглавие Виртуалната работа на съветниците – да се плаща с реквизитни пари?
Съветникът бе любезен да покаже и част от продадените терени или такива, за които се подготвя тръжна процедура. Това са земеделски земи раздадени на хората преди години за лично ползване. След 1989 година собствениците са имали възможност чрез подаване на заявление до Общината да ги придобият. Ако това не е сторено, а земята пустее, но към нея е проявен интерес се открива процедура за продажба.
От 1 до 2 лева е цената на квадратен метър подобна земя, която реално в момента представлява джунгла, видя Актуално Свищов. Много често към такива земи интерес проявяват собственици в близост. Те искат или да разширят своя имот или да ползват земята за други нужди, уточни съветник Николов.
Категоричен съм, че земята се продава изключително по правилата на закона след оценка на лицензиран оценител и проявен интерес към нея, заяви Валери Николов. По думите му по този начин влизат средства в местния бюджет, а пустееща земя отново започва, да се ползва по предназначение. Николов уточни, че няма заседание на местния парламент без подобни точки – на предстоящото заседание предстоят две подобни продажби. Другите продажби, за които дават съгласие съветниците са тези на общински жилища след падането на мораториума преди две години. Там се спазва също изключително ясна процедура и ред изисквания към купувачите, уточни съветникът.

Вместо коментар: Радостно е, че Актуално Свищов е така стриктно следен и четен от съветниците! За пореден път показваме, че даваме трибуна на всички възможни гледни точки след нормално и коректно отношение между страните. Съветник Николов има дълъг опит в работата на не един мандат ОбС. Освен това не атакува медиите като свои колеги, чиито единствени публични изяви са коментари под публикации на Актуално Свищов в социалната мрежа! А коментарът, който е предизвикал господин Николов имаше за цел да покаже, че местния парламент работи от доста време без да е провел публични заседания на комисии и заседание на старейшените…

Александър ШАБОВ


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.