Един от обещаващите ни млади биатлонисти – Благой Тодев, направи голям жест и обяви на търг спечеления от него златен медал от европейски шампионат. Преди дни Тодев стана шампион на първенството на континента за младежи, което се проведе в Поклюка (Слвн), пише вестник „Сега“.
Сега той е решил със средствата, получени от продажбата на отличието, да помогне за лечението на своя съгражданка от Банско – медицинска сестра, която е с онкологично заболяване.
Тодев пусна видео съобщение в профила си във „Фейсбук“, в което заявява: „Преди няколко дни, на 19 януари, станах европейски шампион по биатлон за младежи. Преди старта се помолих и си обещах, че ако взема медал ще го продам за кауза. Каузата се нарича Нели Гълъбова. Тя е медицинска сестра от Банско. Помогнала е на много хора, за жалост е диагностицирана с рак. Има нужда от помощ. Медалът ще бъде продаден на търг и всеки, който желае да наддава за него в коментарите под поста ми или да ми пише на лично съобщение, а аз периодично ще качвам информация за най-високата достигната цена до момента. Всеки, който желае да дари отделно, може да погледне информацията, която съм оставил за дарителската сметка. Краен срок на търга – краят на олимпийските игри – 20 февруари 2022 година.“

За дарения:

Първа Инвестиционна Банка
Титуляр на сметката:
Недялка Христосова Гълъбова IBAN: BG21FINV915010BGN08DFQ BIC:FINVBGSF
Основание за дарение:Дарение за Нели Дарителска сметка в евро:
IBAN:BG67FINV91501017594492 BIC:FINVBGSF