„На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени условията ни за членство, в противен случай може да искаме да напуснем“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред БНТ, пише OFFNews.
Той поиска преразглеждане на позициите ни в ЕС: „Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е изгодно, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига темата“, каза още лидерът на „Възраждане“.
По думите му имаме липса на демократична представителност в ЕС и даде пример с Великобритания, която излезе от общността.
Относно ситуацията в Украйна Костадинов коментира, че не е срещу натовските бази в България, а срещу тези на САЩ у нас.
„Очевидно е, че тази държава се разпада и то не от натиск на изток, а от натиск на запад“, каза той и допълни, че в страната има българска общност, за която трябва да мислим.
По думите му България не защитава интересите си и по отношение на Северна Македония и допуска да бъде предупреждавана за санкции от страна на САЩ: „България има НАТО-вски бази, това са поделения на българската армия. Не американските, не турските, а нашите войски гарантират териториалната ни цялост“, подчерта лидерът на „Възраждане“.
Попитан и за здравната криза и какво е решението, Костадинов обясни, че трябва да се премахнат бизнес отношенията в болниците.
„За здравната криза основният проблем е, че здравната ни система беше превърната в търговско дружество. Решението може да бъде като отпадне търговския статут на болниците, така че да няма губещи болници“, каза още той.
Според него има ли печалба, има и болница: „Няма ли печалба – няма и болница. Откъде-накъде? Нали затова плащаме здравни осигуровки. На същия принцип може да закрием полицията и армията, те също не носят приходи, а само разходи“.
По отношение на енергийната криза Костадинов коментира, че може да се предотврати скокът в цените на тока, като се направи преразпределение на пазара. С решение на изпълнителната власт може да се „разбърка микса, така че евтиният ток да остане тук, а скъпия да бъде изнасян“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.