Кметът Генчев и Станислав Благов, кмет на община Свищов 1999 – 2015 година, се скараха за пасарелката на пристанището. Това стана по време на днешното заседание на ОбС-Свищов, което за пореден път се проведе в зум.
До размяната на острите реплики се стигна след въпрос отправен от Станислав Благов. Той попита за състоянието на пасарелката, която бе ремонтирана със евросредства по Трансгранично сътрудничество. Кметът Благов прояви интерес и за състоянието на проекта „Нове – сърцето на легиона”.
Не сме спирали да полагаме усилия за Нове, заяви Генчев. По думите му лошото състояние там се дължи на вандали, които късали кабели. Тентата е много скъпа и е непосилно да се ремонтира с пари от общината, заобяснява още Генчев. Нещата щели да се оправят… някога, когато тръгне проект за Калето, обеща Генчев/Бел. на ред. 2018 г. той обеща басейн, последното му обещание е писта за скейтборд/. От своя страна Генчев нападна Благов, че реализирал проекти само за усвояването на пари – давайки пример с асансьора, изграден в поликлиниката.
„Нелеп опит за ирония и куп изречени лъжи”, коментира след отговора Станислав Благов.