На днешното заседание на ОбС-Свищов кметът Генчев, прояви за пореден път неадекватност и къса памет, чу Актуално Свищов.
Въпрос към градоначалника отправи съветник Ивелин Петров: Във връзка с трагичния инцидент в Айтос, който почерни цял град, от името на групата „Бъдеще за Свищов“ /Бел. на ред. Над 600 подписа събра групата в социалната мрежа за път. Те така и не дочакаха отговор от своя кмет/ съм упълномощен да задам въпрос, във връзка с дългогодишният транспортен проблем на Свищов: Община Свищов в контакт ли е с АПИ или друг държавен орган за разрешаване на проблема с преминаването на тежкотоварен трафик през населеното място и жилищните квартали, кога са провеждани срещи, има ли входирани документи в съответните институции с исканията на Община Свищов?
Кметът Генчев кратко, ясно и бездушно отговори: Не са водени никакви разговори за околовръстен път с АПИ. Всеки знае какви са законите за движението по пътищата в населените урбанизирани места и всеки да си носи отговорност.
Вместо коментар: Кметът Генчев, печално известен като Генчо Хазарта, иначе много обича да се хвали с контакти и разговори за решаване на проблеми на свищовлии. До скоро твърдеше, че се водят непрестанни разговори по проблема, а сега изведнъж никакви! Проектът от предходното управление бил лош и скъп и проблема щял да се реши, казваше още Генчев. Кога ли обаче казва истината? Ще разберем ли до 2023 година или трябва да има жертва на визирания път…