При подчертан интерес премина демонстрационното гласуване за предстоящите избори 2 в 1, предвидени за 14 ноември, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Пробният вот се проведе в три от най-големите населени места на общината – Ценово, Долна Студена и Караманово. Повечето от събралите се пред сградата на НЧ „Христо Ботев“ в центъра на Ценово бяха над средната възраст. Избирателите подробно се запознаха с начина на гласуване. Представителят на Районната избирателна комисия в Русе обясни последователните стъпки, които гласоподавателите трябва да следват от поставянето на картата до излизането на контролната разписка от електронното устройство. „Съществуват известни разлики от машинното гласуване за парламент през юли. Човек трябва внимателно да следи и чете указанията, които се изписват на екрана на машината и няма да се стигне до затруднения при упражняването на правото на глас“, уточни Ниази Акифов, служител в компютърен център. По време на демонстрационното гласуване присъстващите имаха възможността да преминат през пълната симулация на гласуването.
„На територията на община Ценово са сформирани единадесет избирателни секции. В седем от тях се предвижда вотът да се проведе с машинно гласуване. В три секции – в селата Беляново, Пиперково и Джулюница, където избирателите са под 300 души, гласуването ще премине с хартиени бюлетини. Одобрена и една подвижна секция“, уточни секретарят на общинската администрация Мария Найденова.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.