Натрупаните знания и умения са най-добрия капитал за Вашето бъдещо личностно и професионално развитие. С тези думи кметът д-р Генчо Генчев се обърна към учениците от община Свищов на днешния 24 май.
Уважаеми дейци на просветата, изкуствата и културата,
Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
Поздравявам Ви по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!
Денят 24 май е посветен на стремежа към духовно извисяване, най-светлия и най-съкровения български празник ознаменуващ епохалното дело на светите братя Кирил и Методий. Техният неоспорим принос към българската книжовност и духовността на славянските народи е повод да бъдем горди, но и достойни техни следовници.
През изминалите две години българското образование и култура бяха изправени пред неочаквани предизвикателства, които подложиха на изпитание работата на учителите, научните работници и хората на изкуството. Днес можем с радост да се поздравим, че за пореден път превратностите на времето не сломиха нашата борбеност и с нов порив и сили продължаваме да се учим, да работим и да творим. Радващо е също така, че отново можем да празнуваме свободно, щастливо и заедно, както подобава на всеки български празник.
Затова се обръщам към Вас уважаеми учители, за да Ви благодаря за усърдието, търпението и любовта, които влагате в своята работа! Поздравявам Ви за успешното справяне в извънредната епидемична обстановка и за постигнатите успехи, които са свидетелство за високото ниво на образование в свищовските учебни заведения! Пожелавам Ви много здраве, сили и вяра, за да продължите благородното си дело, в името на нашите деца и на тяхното духовно израстване!
Обръщам се и към Вас скъпи ученици, за да Ви поздравя за усърдието и постоянството, които влагате в своето обучение, и за постиженията, с които ни радвате и прославяте името на своето училище на нашия град. Пожелавам Ви успешно завършване на учебната година и още по-успешно дипломиране на зрелостниците! И не забравяйте, че натрупаните знания и умения са най-добрия капитал за Вашето бъдещо личностно и професионално развитие. Бъдете здрави и неотклонно следвайте мечтите си!
Да живее българската просвета и култура!
Честит празник!

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.