Фолклорен танцов състав „Творецът“ получава пет хиляди лева еднократна парична помощ от Общината, научи Актуално Свищов.

Единодушно съветниците на комисия одобриха отпускането на еднократна парична помощ, в размер на 5000 (пет хиляди) лев.

Сдружение с нестопанска цел „Творецът“ с художествен ръководител Явор Пламенов Узунов, упражнява активна общественополезна дейност с цел развитие и обогатяване на културния живот, социалната и образователна дейност на населението, е записано в мотивите на съветниците.

Емблема на Сдружението е едноименният фолклорен танцов състав „Творецът“ с художествен ръководител и хореограф Явор Узунов. Той е сформиран през 2016 г., като към момента работи с над 130 деца от Свищов и населените места на общината Свищов, на възраст от 6 г. до 20 г., разпределени по възрастови групи.
За периода на съществуването си ФТС „Творецът“ търпи възходящо развитие и се утвърждава като представителен танцов състав от гр. Свищов, печелещ множество призови места от национални, регионални и местни фолклорни конкурси. През 2018 година танцовият състав „Творецът“ е номиниран за един от „Представителните танцови ансамбли“ на CIOFF за България и чужбина.

Окончателно решението ще бъде гласувано в пленарна зала по време на редовното юнско заседание на местния парламент. То ще се проведе на 29 юни от 14 часа в зала 1 на Общината.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.