Като част от инициативите в месеца на кариерното ориентиране, в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, се проведе „Ден на отворените врати“, съобщиха от училището. Гимназията бе посетена от ученици от населените места в община Свищов. Те бяха посрещнати от директора Лиляна Димитрова по българска традиция с хляб и сол. В аулата на Търговската гимназия г-жа Димитрова запозна гостите с историята, традициите и иновациите в професионалното обучение, както и с професиите по утвърдения държавен план-прием за учебната 2022-2023 година.
Седмокласниците се запознаха с новия STEM център, където Цветелин Борисов – учител професионална подготовка, представи възможностите за работа с ЗD принтер и лазерно гравиране. Показа робота Моливко и неговите възможности и им разказа за бъдещата реализация на специалистите от професиите „Организатор Интернет приложения“ и „Икономист – информатик“. Учениците посетиха и кабинетите по професионална подготовка и клуб за подготовка на зрелостниците за ДЗИ по БЕЛ. Малки и големи обмениха знания по български език и литература и провериха степента си на подготовка за успешно представяне на НВО и ДЗИ.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.