Симеон Бойчев е на 19 години един от младите футболисти на ОФК Академик. Тази седмица, в четвъртък, е последния му учебен ден в СУ „Николай Катранов”. За неговите планове в живота и футбола в интервю за Актуално Свищов.
– Какво ти даде ДЮШ и футболът?
– Тренирам и се замимавам с футбол от както се помня. Всеки ден съм на стадиона, така че футболът е една огромна част от живота ми!
– До този момент ежедневието ти бе училище и после на стадиона. Как ще се промени то след като напуснеш училището?
– Ще продължавам да уча и да се развивам в други сфери, ще се опитвам да съчетавам футбола с учението до колкото се може по-добре!
– Много твои връстници поемат към столицата, големите градове или чужбина. Имаш ли достатъчно мотивация да се останеш в родния град, като част от поколението нагърбено да го възроди?
– Естествено, макар и да не съм роден тук, в Свищов съм израстнал и всичките ми приятели са в града! Ще се радвам да съм част от неговото възраждане!
– До колко важен е футболът в твоя живот и мислиш ли, че сега ще имаш повече време за развитие на футболните качества?
– Ще се развивам колкото се може повече! От малък мечтая да съм футболист и ще се боря до край!
– Как ще коментираш обстановката в отбора, тренировъчния процес и работата на ръководството?
– Доволен съм от всичко. Колектив сме повече от всякога и в последните срещи се вижда прогрес и резултата от цялата работа.
– Кой ти беше любим предмет и освен футбола, какво друго те влече?
– Като цяло съм добър ученик, с всички предмети се спрявам. Влекат ме много неща и в близкото бъдеще ще избера къде другъде ще се развивам!
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.