Конфискувани от Агенция „Митници“ неакцизни стоки на стойност 39 4750 лв. ще бъдат предоставени в помощ на хора, бягащи от войната в Украйна и потърсили временна закрила у нас. Помощта се предоставя на Министерството на труда и социалната политика след създадена организация с Министерството на финансите и Агенция „Митници“. Това пише вестник „Сега“.
Стоките са отнети в полза на държавата от митниците и представляват бебешки, детски, дамски и мъжки дрехи, обувки, спално бельо, хавлиени изделия и други артикули от първа необходимост. Те ще бъдат разпределени и предоставени на лицата, потърсили временна закрила у нас.
Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е дал съгласие за безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху тези вещи на социалното министерство съгласно Закона за държавната собственост и правилника за прилагането му,  който се прилага за стоки на стойност над 10 000 лв.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.